Nova tertúlia: Processament de llenguatge natural i el web semàntic

  • UPF
20/10/2014

Nova tertúlia: Processament de llenguatge natural i el web semàntic

Aquesta setmana tenim una nova tertulia programada centrada en l’entorn del web semàntic i la intel•ligència artificial de la mà de la Universitat Pompeu Fabra i un seguit de projectes de recerca en colaboració amb altres institucions europees.

Comptarem amb: Toni Badia, Gerard Casamayor, Horacio Saggion, Francesco Ronzano

El processament de llenguatge natural és un camp de la intel•ligència artificial i la lingüística que s’ocupa d’investigar aplicacions relacionades amb llenguatges naturals com ara la comprensió de textos, la traducció automàtica, el resum automàtic o la generació de textos.

Aquest camp d’investigació és fonamental per establir un pont entre el web de documents i el web de dades, ja sigui per analitzar documents creats per humans i extreure’n dades que les màquines puguin processar, o bé per generar documents en diverses llengües a partir de les dades del web semàntic.

La Universitat Pompeu Fabra participa en tres projectes europeus, MULTISENSOR, EUMSSI i DRINVENTOR, que combinen la investigació en el processament de llenguatge natural amb la recerca en el camp del web semàntic. L’objectiu d’aquests projectes és desenvolupar eines que permetin entendre, cercar, relacionar i presentar als usuaris grans quantitats de mitjans d’orígens diversos.

Entrada lliure
Hora: 19h
Espai: Estació Beta
Inscripcions, aquí.

Deixa una resposta