Aquesta setmana a #BBD: l’estadística (#UOC), la música (#DATAJAM)i la recerca política i social (#IGOP) vers el BIG DATA.

15/09/2014

Aquesta setmana a #BBD: l’estadística (#UOC), la música (#DATAJAM)i la recerca política i social (#IGOP) vers el BIG DATA.

Tornem a reunir en un mateix post el seguit d’activitats d’aquesta tercera setmana de setembre, que ve carregada d’un seguit d’activitats enfocades a diversos usos i pràctiques a l’entorn del Big Data.

1# Introducció a l’Open Data: Anàlisi de dades
set 17 de 16:00 a 20:00
A càrrec de Julià Minguillón, professor agregat de la UOC i membre de Catalunya Dades.

Els tallers són activitats de caire pràctic, presencials, on els participants treballaran en grups per assolir un objectiu concret al voltant d’un o més conjunts de dades obertes del seu interès. Idealment, cada participant hauria de disposar d’un ordinador portàtil amb wifi. Aquesta jornada estarà centrada en l’estudi de dades a partir de l’anàlisi estadístic bàsic i les tècniques bàsiques de mineria de dades.
Més informació i inscripció.
Espai: Estació Beta.

#2 Data Jam sobre música i dades, amb Telenoika i Outliers
set 18 de 18:30 a 21:00
A càrrec del col∙lectiu d’artistes audiovisuals Telenoika i Óscar Marín (estudi de visualització Outliers)

A la Datajam del 18 de setembre el tema central serà la Música. Farem un repàs per les diferents formes de visualitzar la música, des d’un punt de vista de dades. Des dels primers Atari visualizers fins a les últimes novetats del Sónar+D, passant per visualitzacions entorn als gèneres i les lletres.
DATA Jam és una trobada mensual obert d’experimentació amb dades on es comparteix el costat més creatiu i artístic de les dades. Mineria, visualitzacions, curiositats … Disposarem de projector obert i connexió a internet perquè tothom qui vulgui pugui mostrar els exemples i treballs més experimentals relacionats amb les DADES.
Més informació.
Espai: Estació Beta

#3 IGOP: Ús del Big Data en la investigació social i política | Presentació del taller i debat
set 19 de 18:00 a 20:00 i 20 de 11h a 20h
Participen: Jorge Luís Salcedo Maldonado i Camilo  Cristancho

El divendres previ a la realització del taller, membres de l’IGOP situaran a través de diferents estudis els avantatges i els límits de l’ús de Big Data per a la investigació social i política. El debat es centrarà en analitzar la xarxa com un nou espai públic en què es genera coneixement i noves formes de participació política. El dissabte es mostraran diferents eines pràctiques per fer recerca i es desenvoluparan algunes tasques organitzats en grups de treball.

Més informació.
Espai: Estació Beta

Deixa una resposta