Aquesta setmana: ciència, humanitats i programació creativa a Big Bang Data.
Aquesta setmana ens endinsem en els usos del Big Data per la ciencia i la medicina, continuem amb els tallers presencials d’introcucció a l’open data, analitzarem els els usos del big data pels estudis d’humanitats i acollirem la #3ª trobada de programació creativa:
#30 setembre|Taller: Ens ajudes a desxifrar el cervell?
Participant/s: Jaime de la Rocha, Albert Compte
La neurociència ha progressat molt en els últims anys a identificar com s’organitza i com opera el nostre cervell. Això s’aconsegueix principalment a través d’experiments en el laboratori sota condicions altament controlades, utilitzant petites mostres d’individus, les dades dels quals són monitorades i interpretades per un grup reduït de científics experts que finalment fan públiques les seves troballes en revistes especialitzades. No obstant això, en els últims anys estem assistint també a nous models de recerca en neurociència que busquen aprofitar les noves oportunitats que ofereix l’enfocament «big data».
Més informació i inscripcions
#30 de setembre | Tertulies recerca i big data : Supercomputació i Cardiologia
Participant/s: Mariano Vázquez, Francesc Carreras, Fernando Cucchietti
Programa
Marenostrum és el nom del superordinador del Barcelona Supercomputing Center, que fem servir per simular processos físics tan dispars com el vent en una ciutat, la combustió en un forn, la navegació d’un veler… o un cor que batega. En aquesta tertúlia, un cardiòleg i dos científics computacionals experts en simulació i visualització discutiran sobre la importància i l’impacte potencial d’aquestes eines en la medicina del futur.
Més infromació i inscripcions
#1 d’octubre | Curs “Introducció a Open Data”
A càrrec de Julià Minguillón, aquesta sessió es centrará en les visualitzacions dels estudis realitzats.
Més informació
#2 d’octubre | BIG DATA als estudis d’Humanitats
En el marc de l’exposició Big Bang Data s’organitza aquesta sessió per donar a conèixer diversos projectes d’Humanitats Digitals que utilitzen eines informàtiques com la visulaització de dades, l’estadística o les bases de dades per plantejar preguntes i oferir respostes rellevants per a estudis literaris, d’història de l’Art o de Filosofia entre d’altres disciplines.
Més infromació i inscripcions
#3 d’octubre | Trobada de Programació Creativa #3: Visualització
A les Trobades de Programació Creativa els desenvolupadors i artistes visuals mostren els seus treballs, comparteixen coneixements i responen a preguntes del públic. Aquesta tercera edició està enfocada a la visualització de dades, un dels eixos centrals de la exposició Big Bang Data.
Més informació i inscripcions
Deixa una resposta