Pròximes activitats a Big Bang Data

15/10/2014

Pròximes activitats a Big Bang Data

A continuació detallem un resum de les properes activitats que tindran lloc a l’Estació Beta de Big Bang Data:

Big data i genòmica
15 d’octubre a les 19h.
A càrrec de Modesto Orozco i Cedric Notredame (Centre de Regulació Genònmica)

La biologia s’està convertint en un dels principals usuaris de la informàtica d’alt rendiment i en un dels majors generadors de grans volums de dades. Els bytes biològics provenen de dues fonts diferents: i) de simulació i ii) d’experiments d’òmiques. Avui les simulacions es duen a terme en un escenari de diversos nivells, des de la resolució atomista fins al nivell cel·lular o fins i tot d’òrgans. En aquesta sesió abordarem el tema de la gestió de les biodades, considerat un dels majors reptes per a la computació científica.
Més informació

Datajam sobre xarxes i movimients socials
16 d’octubre a les 18:30h.
A la darrera sessió de la Datajam a l’Estació BETA d’aquest dijous 16 d’octubre, parlarem de xarxes i Moviments Socials. Quin és el seu reflex, origen, què hi ha al voltant d’un Trending Topic?

Des del 15M, els moviments socials han utilitzat les xarxes socials, en especial Twitter, per col·locar temes sobre l’agenda mediàtica dels grans mitjans. Les pràctiques de producció mediàtiques participatives són claus en aquest procés.

Analitzarem la seva viralitat i visualitzarem les seves emocions, cartografies i una primera aproximació a les xarxes en OculusRift (realitat immersiva).
Més informació

Jornada: «El Big Data en la innovació de Telefónica I+D»
22 d’octubre
Una jornada sobre aplicacions urbanísticques i socials del Big Data.

Trobada Urban Beers
23 d’octubre
Una nova jornda de Barcelona Urban Beers, que organitza dues trobades obertes a qualsevol persona de l’àrea de Barcelona per compartir idees i conversa sobre el futur de la ciutat i les noves tecnologies urbanes des de la perspectiva de l’economia, el govern, la sostenibilitat i el disseny. Entre la seva activitat recent està la trobada d’ICT-Art al Barcelona Lab i l’International Open Data Day.
Més informació

Ciència ciutadana: les dades a les nostres mans: Mobilitat humana i altres experiments de comportament humà
A càrrec de ComplexitatLab (UB), OpenSystemsUB i ICREA-Movement Ecology Laboratory (CEAB-CSIC, CREAF)
24 d’octubre a les 19h
Sabies que el teu comportament té patrons ben determinats? T’explicarem quins són i com podem capturar-los a través del projecte Bee-Path i d’altres experiments col·lectius. També desvetllarem alguns dels patrons de moviment dins d’una sala de Big Bang Data obtinguts amb la col·laboració de Counterest i Domestic Data Streamers.
Més informació

Deixa una resposta