Taller amb Civio: Quién Manda

  • ¿Quién Manda?
31/01/2014

Taller amb Civio: Quién Manda

“Quien Manda” és un mapa del poder a Espanya desenvolupat per Civio amb tres objectius : posar llum sobre aquests vincles , que es reguli el lobby i que es publiquin les agendes de treball completes dels càrrecs públics. Es tracta d’un mapa del poder polític i econòmic a Espanya i de les seves relacions: contractes públics, lleis a mida o portes giratòries…

Conferència i Presentació del taller “Quien manda ” a càrrec de Civio.
Ponents : Eva Belmonte i David Cabo

Conferència: Divendres 23 de maig de 18h a 20h.
Taller: Dissabte 24 de maig de 11h a 20h.

Civio desenvoluparà un taller a Big Bang Data dissenyat per investigar i analitzar les dades relacionades amb la gestió econòmica i de personal d’organismes públics locals. El taller, adequat tant per a perfils més tècnics com per a aquells amb menys habilitats informàtiques però interessats en la recerca, el periodisme i la visualització de dades, realitzarem un mini-QuienManda. Amb la base de dades ja disponible al projecte, traslladada a una versió local creada especialment per a la jornada, incorporarem relacions, fotografies i fins i tot articles extrets de les dades amb l’ajuda dels participants.

Depenent del nivell i els interessos dels participants, incorporarem dades concretes o grans bases de dades extretes de forma automàtica. A més, els visualitzarem , penjarem a la web i etiquetarem fotografies , per acabar traient suc a tota aquesta informació amb articles o enfocaments que donin forma a les conclusions aportades per l’embolic de dades inicial. Els participants que estiguin interessats en analitzar i mostrar algun tema concret o, fins i tot, aportin les seves pròpies dades per incorporar i visualitzar-los, seran benvinguts.

Aquest taller està destinat a periodistes, investigadors i desenvolupadors que durant un dia podran treballar conjuntament aprenent i desplegant les metodologies i eines de Civio .

Divendres previ al taller Civio realitzarà una conferència en la qual exposaran la seva trajectòria i objectius partint de dues línies de treball : d’una banda reclamant que hi hagi més informació pública , mitjançant tuderechoasaber.es i fent campanya perquè es millori la Llei de transparència i s’implementi correctament ; de l’altra, exprimendo les dades que ja es publiquen , perquè qualsevol ciutadà pugui entendre’ls : pressupostos públics , incendis forestals , indults o al BOE

Civio
Civio és una organització sense ànim de lucre que lluita per aconseguir una millor democràcia. Treballen perquè hi hagi una transparència real i un lliure accés a les dades públiques per part de qualsevol ciutadà o organització.

Inscrpcions, aquí.

Actualització: la conferència serà de lliure entrada fins a completar aforament, amb preferència per als talleristes inscrits.

Nom del projecte: Taller ” Quien manda”
Tipologia: Taller
A càrrec de: Civio ( amb la participació de David Cabo i Eva Belmonte )
Dates taller: 23, 24 maig 2014
Data Conferència i presentació del taller: 23 maig 2014 de 18h a 20h
Data taller: 24 de maig de 11h a 20h