Data Cuisine Workshop | Susanne Jaschko i Moritz Stefaner | Sonar+D

  • Data Cuisine Workshop
23/05/2014

Data Cuisine Workshop | Susanne Jaschko i Moritz Stefaner | Sonar+D

Exploring food as a form of data expression

Data Cuisine Workshop és una recerca experimental sobre la representació de les dades a partir d’elements culinaris.

Quin gust té una escudella, la recepta de la qual està basada en dades locals d’immigració? O preferiu una sopa preparada en el context del lloguer mitjà a Barcelona el 1984 o el 2014? Us podeu imaginar quin aspecte, gust i tacte tan diferent tindrien els panellets segons la localització de la diàspora catalana?

Durant el taller, investiguem formes de representar les dades obertes locals en el menjar local, a través de les qualitats inherents dels aliments, com ara el color, la forma, la textura, l’olor, el sabor, la nutrició, l’origen, etc. El taller ofereix als seus participants l’oportunitat de traduir les dades en quelcom de concret i sensualment experimentable, del llenguatge dels números al llenguatge dels aliments, i, d’aquesta manera, obtenir resultats inesperats en ambdós mitjans i aprendre sobre les seves construccions i relacions internes.

El taller és una experiència de recerca col·laborativa, que desdibuixa les fronteres entre professors i participants, dades i menjar. Al final del taller, es crea un menú de dades locals i es fa una degustació pública.

Els primers dos dies del taller consistiran en exploracions i recerca conceptuals. La segona meitat es dedicarà a produir plats de dades en una cuina professional amb l’ajuda d’un xef. El taller acabarà el divendres al vespre amb la presentació i tast dels resultats. El dissabte 14 de juny a les 14.30 h, es presentaran els resultats del taller al festival Sónar (Stage Sonar+D2, Fira Montjuïc).

El taller està dirigit per Susanne Jaschko i Moritz Stefaner amb la col·laboració del xef Sebastian Velilla.

Susanne Jaschko, establerta a Berlín, és comissària d’art i autora independent. Juntament amb prozessagenten duu a terme projectes participatius i processuals per a espais públics i corporatius.

Moritz Stefaner treballa com a “operador de la veritat i la bellesa” freelance en visualització transversal de la informació. Amb estudis en Ciència Cognitiva (graduat amb distinció a la Universitat d’Osnabrueck) i disseny d’interfaces (Màster en Ciències Aplicades, Postdam), el seu treball equilibra amb gran bellesa els aspectes analítics i estètics aplicant fenòmens abstractes i complexos.

Sebastian Velilla és xef. Ha treballat a la Fundació Alícia i actualment col·labora en les activitats del Campus de l’Alimentació de la Universitat de Barcelona.

Data Cuisine utilitza tècniques bàsiques i tradicionals de cuina per visualitzar dades i, en aquesta ocasió, a Barcelona, el taller comptarà a més amb una altra eina: una impressora 3D d’aliments, gràcies a la col·laboració de Luis Fraguada. Fraguada és Professor de Càlcul a l’Institut d’Arquitectura Avançada de Catalunya i membre de Built by Associative Data. El seu treball se centra en la utilització d’eines digitals i la producció de robots automatitzats per a una experiència gastronòmica altament personalitzada.

Data Cuisine Workshop és una coproducció del CCCB i el Sónar+D en el marc del projecte Bing Bang Data.

Per a més informació: Data Cuisine Project

Informació pràctica
Del 10 juny 2014 al 13 juny 2014
Horari
Taller: Del 10 al 13 de juny de 16h a 20h (Estació Beta CCCB)
Presentació resultats: 14 de juny a les 14.30h (Escenari Stage Sónar +D2 a la Fira Montjuïc)
Preu de l’entrada
Workshop al CCCB: 50€
Venda d’entrades: Taquilles del CCCB
Lloc
Estació Beta (CCCB)
Observacions
El taller s’impartirà en anglès

Inscripció prèvia (aforament limitat)